SLEEP PARALYSIS

Znáte takový ten pocit, když se ve "spánku" nemůžete ani pohnout? Ne? buďte rádi! Mně se to dnes, respektive včera, protože už je po půlnoci, stalo a opravdu to není nic příjemného. Spánková paralýza. Je to stav, kdy se Vaše tělo nemůže pohnout, zatímco sníte, ale vaše mysl již naplno funguje. Křičíte, ale nejde to, jediné co mi šlo - hýbat očima. Hýbat očima po místnosti. Není to však to nejděsivější. Ale vrátím se na začátek.

Šla jsem spát jako obvykle, kolem půl dvanácté večer. Usla jsem v pohodě, protože jsem byla děsně utahaná. Chvíli se mi zdáli nějaké blbosti, pak se mi začlo zdát o koťátkách. Najednou všechno zmizlo a objevila jsem se u sebe v pokoji. V posteli. A jak už jsem řekla na začátku. Nemohla jsem se pohnout. Vyděsilo mě to. Začala jsem křičet. Ale byl to tak tlumený zvuk, že by nešel slyšet ani kdybych se rozkrájela. Najednou jsem otočila očima a uviděla "něco" co mě sleduje.

Ale jak jsem již říkala, váš mozek pracuje na plné obrátky a jak ten můj jel, tak si vzpoměl na to, že už jsem něco takového před pár měsíci četla. "Zachovat klid. Rozhýbat svaly ve tváři a hýbat očima". V tu chvíli by se ve mě krve nedořezal. Probudila jsem se. Zjistila, že je teprve 23:50. Asi 20 minut po tom, co jsem usnula. Byl to zatím ten nejodpornější zážitek, který se mi stal. Hnus. Ještě teď se z toho klepu.

Četla jsem, že je hlavním spouštěčem je stres. A jelikož jsem byla teď v poslední době v neskutečně obrovským stresu a to takovém, že když jsem cokoliv snědla, bylo mi hned zle a nemohla jsem spát - to je další z faktorů. Potom jich je X dalších, ale tady ty jsou nejčastějšími důvody proč se to vše děje. No každopádně dnes už asi spát nepůjdu a rozhodně ne sama. A zrovna jako na potvoru jsem spala sama. Jindy tu spí přítel. No hlavní je si to vše uvědomit, nezačít panikařit a počkat, až to vše přejde.

Je to ale neskutečně nepříjemné a když jsem se probudila, tak se mi hrnuly slzy do očí. Bohužel. Citlivka. No a teď mi přijde, že i můj mobil trppí nějakou poruchou, protože se seknul a moc teda nehodlá spolupracovat! :D Zmetek. Ještě to mi tu chybělo. Ale opravdu bych to nikomu nepřála a pokud se to i Vám stalo, byla bych ráda, kdyby jste mi o tom napsali, třeba do komentářů, do zpráv na instagramu, nebo kamkoliv jinam.

1 comment:

  1. Tak něco takového se mi nestalo. Zní to opravdu děsivě! Já mám problém, že se mi pořád něco zda, sny si dokonce pamatuju (samozřejmě ne cele), ale jsou tak vyčerpávající, že občas jsem cely den hrozně unavená a vyčerpáná. Zní to asi divně, ale v poslední době to zažívám často :D

    LITTLETHINGSFOREM

    ReplyDelete